Här finns verktyg och regler för att använda GIH:s logotyp.

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 5 Next »

Introduktion


Läs mer om GIH:s logotyper som består av vårt emblem och en namnbild.

Läs även om våra namn, vårt emblem, sublogotyper och hur de kan användas.

Behöver du hämta en logotyp går du till sidan /wiki/spaces/KITFKOM/pages/1868988450.

På den här sidan



image-20240624-124603.png

Vår svenska logotyp

GIH:s svenska logotyp består av det klassiska emblemet i kombination med namnmärket GIH.

Logotypen återges i vår mörkblå i alla färgmedier, och svart i svartvita medier. Ibland kan den återges i vitt mot mörka bakgrunder (negativ).

Svenska namnet Gymnastik- och idrottshögskolan

Eftersom GIH använder en akronym i logotypen är det viktigt att det fullständiga namnet "Gymnastik- och idrottshögskolan" skrivs ut som komplement i kommunikationen. Det gör vi på till exempel broschyrbaksidor, längst ned på brevpapper och i text i sociala medier.


image-20240624-124828.png

Vår engelska logotyp

GIH:s engelska logotyp består av det klassiska emblemet i kombination med namnmärket GIH följt av The Swedish School of Sport and Health Sciences i ett modernt typsnitt.

Logotypen återges i vår mörkblå i alla färgmedier, och svart i svartvita medier. Ibland kan den återges i vitt mot mörka bakgrunder (negativ).

Engelska namnet The Swedish School of Sport and Health Sciences, GIH

I internationella sammanhang ska akronymen GIH skrivas efter det engelska namnet, avskiljt med ett kommatecken, för att hela tiden koppla vårt engelska namn med vår akronym GIH. Det innebär att när våra forskare anger GIH:s namn i vetenskapliga artiklar et cetera, ska det engelska namnet anges som "The Swedish School of Sport and Health Sciences, GIH". (Rektorsbeslut 2015)


Sub-avsändare

När forskningsgrupper, institutioner och avdelningar et cetera, har behov av att ha en egen tydlig logotyp i sin kommunikation kan vi skapa en sub-logotyp.

När en logotyp med subavsändare skapas används ovanstående linjerade illustration som utgångspunkt.

Systemet för sub-avsändare fungerar så att den tillagda avsändaren påbörjas efter en linje och typograferas i Bell Gothic Light, versaler. Ibland kan Bell Gothic Bold användas. Subavsändarens namn byggs på underifrån och får bli högst tre rader. Typografins storlek ska alltid vara densamma.


image-20240624-125103.png

Frikopplat emblem

Emblemet kan frikopplas från namnmärket och användas som ett dekorativt designelement i bakgrunder. Den användningen får däremot inte förväxlas med eller på något sätt ersätta den fullständiga logotypen som avsändare.

På till exempel profilprodukter, väskor och kläder finns en friare hållning. Både emblemet och namnmärket kan förekomma separat, men måste innan produktion godkännas av Sofie Kierkegaard.

Logotyp_sve_neg.pngLogotyp_eng_neg.png

Vit logotyp

En vit, negativ, logotyp finns tillgänglig och ska användas när en färg-logotyp inte går att använda, till exempel mot mörka bakgrunder eller när utformningen kräver det.


Disposition

Generellt för vår grafiska identitet så ska logotyp och text vara vänsterställda, och fotografier och bilder ska i de flesta fall vara utfallande.


Övriga logotyper

GIH-vertikal.png

Stående logotyp

GIH:s standardlogotyp ska alltid användas liggande, horisontell.

Bara i undantagsfall, kan en stående, vertikal, variant användas.

Den stående logotypen kan förekomma separat på särskilda tvingande format, som t ex entrémattor, men måste innan produktion godkännas av Sofie Kierkegaard.

GIH_jubileum.pngGIH_jubileum_eng.png

Jubileumslogotyp

År 2013 firades att det var 200 år sedan GIH grundades på uppdrag av Kung Karl XIII. För jubileumsåret togs en särskild jubileumslogotyp fram att användas på trycksaker, webbplats och profilprodukter.

3D-logotyp

GIH:s tredimensionella logotyp togs fram för att kunna gjuta en metallskylt till GIH:s fasad. Den ska alltså inte användas i tvådimensionella sammanhang, som webb, trycksaker eller dylikt.

3D-logotypen visas i två format; dels en rörlig pdf-fil där logotypen kan snurras och tittas på från alla vinklar, dels ett professionellt format, OBJ, som kan läsas av vanliga 3D-program så som 3DStudioMax, AutoCad et cetera.


Till toppen av sidan!

  • No labels